Nieuws

maasbree 18-03-2019

Informatiemiddag: Dementie

Op 19 maart 2019 om 14.00 uur wordt er een informatiemiddag georganiseerd door de KBO Maasbree in samenwerking met de werkgroep Dementievriendelijk Maasbree. Deze middag is gratis toegankelijk voor zowel leden als niet leden van de KBO.

In het eerste deel van de middag zullen de plannen rondom het Thoeshoes worden gepresenteerd. Het doel van het Thoeshoes is het inrichten van een dementievriendelijk huis waar de inwoners van Maasbree met een beginnende tot gevorderde dementie één of meer dagdelen in een veilige omgeving worden begeleid door professionals uit de zorg/welzijn met ondersteuning van vrijwilligers. Hierdoor kan de mantelzorger worden ontlast.

In het tweede deel van de middag staat de Solo-theater-voorstelling door Hay van Hoorn op het programma met als titel “Als het leven je niet meer liefheeft”. Dit is een ontroerend liefdesverhaal over de persoon Herman waarin hij, lijdend aan Alzheimer, probeert dierbare herinneringen terug te halen. Vooral de herinneringen aan zijn vrouw Rietje, zijn grote liefde, komen tot leven door zelf ingesproken cassettebandjes en brieven gericht aan hemzelf toen hij nog helder was.

Kortom een zeer boeiend programma.