Inloop en ontmoeten

Iedere dag heeft u de mogelijkheid om bij Rinkesfort binnen te lopen, een kopje koffie te drinken of andere mensen te ontmoeten. 

Dagelijks | Rinkesfort

Bij de activiteiten in Hoëskamer Rinkesfort gaan we zoveel mogelijk uit van uw wensen en interesses. Denk hierbij aan: samen koffie of thee drinken, eten, een kaartje leggen, wandelen, muziek, samen koken of bakken, bewegen, uitstapjes maken, creatief bezig zijn of gewoon een praatje maken.

Na aankomst drinken we gezamenlijk koffie of thee en is er aansluitend ruimte voor een activiteit. Omstreeks 12.00 uur genieten we van een (warme) maaltijd. Daarna is gelegenheid tot ontspanning, vervolgen we de activiteiten en drinken een kopje koffie of thee.

Om 16.00 uur sluiten we dag af.

Terugkerend | Rooth

Naast dagelijkse activiteiten vinden gedurende de week uiteenlopende activiteiten plaats. Denk hierbij aan het tabletcafé, creatief bezig zijn (schilderen, wenskaarten maken, bloemschikken), bewegen met muziek tijdens het rollator-/zitdansen, bridgen en kaarten, stuuverkeskienen en het oogcafé. Op de laatste woensdag van de maand is iedereen van harte welkom bij het muziekcafé.

Onderstaand tref je een korte beschrijving van deze activiteiten aan.

Rollator-/zitdansen

Bij rollator-/zitdansen vormen muziek en beweging een eenheid. Dansen en bewegingen worden naar behoefte aangeleerd. Ook in de muziekkeuze hebben de bezoekers hun stem. Iedere 2e en 4e vrijdag van de maand vanaf 10.00 uur.

Het rollator-/zitdansen is momenteel nog niet herstart.

Muziekcafé

We bieden een gevarieerd programma met uiteenlopende artiesten en gezellige (meezing)muziek.
Je bent van harte welkom op de laatste woensdag van de maand vanaf 14.00 uur.

Crea-doecafé

Het creadoe-café biedt afwisselend schilderen, maken van wenskaarten en bloemschikken. Voor iedereen, beginner of gevorderde, toegankelijk! Elkaar ontmoeten en samen creatief bezig zijn staan centraal.

Kom schilderen op woensdag in de even weken vanaf 09.30 uur of bloemschikken in de oneven weken. Gezellig wenskaarten maken vindt plaats op donderdag in de even weken vanaf 14.00 uur. 

Tabletcafé

Op een eenvoudige en ontspannen manier maken de bezoekers kennis met een tablet of computer. Een eigen tablet is niet noodzakelijk. Naast het aanleren van basisvaardigheden is ruimte voor specifieke wensen. Bezoek het tabletcafé op dinsdag van 14.00 uur - 16.00 uur.

Bridgen en kaarten

Gezellig en toch ongedwongen bridgen kan iedere donderdag vanaf 09.30 uur. Bridgen vereist concentratie, geheugen, logisch nadenken en een goede samenwerking met uw partner. Soms is de spanning te snijden, vooral wanneer er een klein of groot slam geboden is.

Graag een ander kaartspel spelen? Kom dan op vrijdag vanaf 14.00 uur gezellig samen rikken, toepen, jokeren, hartenjagen, duizenden of klaverjassen.

Stuuverkeskienen

Zoals de naam al doet vermoeden wordt iedere maandag vanaf 14.00u uur gekiend met en voor stuuverkes. Voor wie wil is er daarnaast gelegenheid om te kaarten.

Oogcafé

Samen met de contact- en ontmoetingsgroep blinden en slechtzienden organiseren wij voor iedereen met een visuele beperking een ontmoetingsmiddag. Deze middag wordt ingevuld met het luisteren van muziek, voorlezen, kienen of gezellig onder elkaar zijn. Je bent van harte welkom op donderdag in de oneven weken vanaf 14.00 uur.


Broodmaaltijd

Iedere twee weken kunt u gezellig samen met anderen genieten van een uitgebreide broodmaaltijd. Naast het nuttigen van de maaltijd is er vol op gelegenheid gezellig met elkaar bij te praten. We treffen elkaar op de woensdagen in de oneven weken om 17.30 uur.