Inloop en ontmoeten

Iedere dag heeft u de mogelijkheid om bij Rinkesfort binnen te lopen, een kopje koffie te drinken of andere mensen te ontmoeten. 

Dagelijks | Rinkesfort

Bij de activiteiten in Hoëskamer Rinkesfort gaan we zoveel mogelijk uit van uw wensen en interesses. Mogelijke activiteiten kunnen zijn; samen koffie of thee drinken, een kaartje leggen, wandelen, muziek activiteiten, samen koken of bakken, bewegen, bezoek van de school en Hoera, creatief bezig zijn, spellen, een praatje maken en eigen inbreng behoort zeker tot de mogelijkheden.

Na binnenkomst drinken we gezamenlijk koffie of thee en is er aansluitend ruimte voor een activiteit. Omstreeks 12.00 uur genieten we van een (warme) maaltijd. Daarna is er gelegenheid tot ontspanning en vervolgen we de activiteiten. we eindigen de dag met een kopje koffie of thee.

Om 16.00/16.30 uur sluiten we dag af.

Terugkerend | Rooth

Naast dagelijkse activiteiten vinden er gedurende de week uiteenlopende activiteiten plaats. Denk hierbij aan het stuuverkeskienen, internet groep, schilderen, wenskaarten maken, bloemschikken, broodmaaltijd, bridgen, rikken en de slechtziendengroep. De laatste woensdag van de maand is iedereen welkom bij de muziekmiddag en elke zaterdag iedereen welkom bij 'Schuuf es aan'.

Onderstaand tref je een korte beschrijving van deze activiteiten aan.

Stuuverkeskienen

Zoals de naam al doet vermoeden wordt iedere maandag vanaf 14.00 - 16.30 uur gekiend met en voor stuuvers. 

Internet groep

Op een eenvoudige en ontspannen manier maken de bezoekers kennis met de tablet - laptop of smartphone. Naast het aanleren van basisvaardigheden is ruimte voor specifieke wensen.

Ook is er de mogelijkheid om binnen te lopen met problemen, een specifieke vraag of uitleg nodig. Deze activiteit vind plaats elke dinsdag van 9.30 - 11.30 uur.

Creatieve activiteiten

We bieden afwisselende creatieve activiteiten o.a. schilderen, wenskaarten maken en bloemschikken. Voor iedereen, beginner of gevorderde, toegankelijk! Elkaar ontmoeten en samen creatief bezig zijn staat centraal.

Schilderen op woensdag in de even weken van 09.30 -11.30 uur

Bloemschikken op woensdag in de oneven weken van 09.30 - 11.30 uur

Wenskaarten maken op donderdag in de even weken van 14.00 - 16.00 uur. 

Muziekmiddag

We bieden een gevarieerd programma met uiteenlopende artiesten en gezellige (meezing)muziek.
Je bent van harte welkom op de laatste woensdag van de maand vanaf 14.00 - 16.00uur.

Broodmaaltijd

Iedere twee weken kunt u gezellig samen met anderen genieten van een uitgebreide broodmaaltijd. Naast het nuttigen van de maaltijd is er volop gelegenheid gezellig met elkaar bij te praten. We treffen elkaar op de woensdagen in de oneven weken om 17.30 uur.

Bridgen en Rikken

Gezellig en ongedwongen bridgen kan iedere donderdag vanaf 09.30 uur. Bridgen vereist concentratie, geheugen, logisch nadenken en een goede samenwerking met je partner. Soms is de spanning te snijden, maar er is ook zeker tijd om te praten.

Graag een ander kaartspel spelen? Kom dan op vrijdag van 14.00- 16.30 uur. Op dit moment rikken alle groepen, maar er is zeker de mogelijkheid om een ander kaartspel te spelen!

slechtzienden groep

Wij organiseren voor iedereen met een visuele beperking een ontmoetingsmiddag. Deze middag wordt ingevuld met het luisteren van muziek, voorlezen, kienen, creatief bezig zijn, uitstapjes maken, spellen of gezellig onder elkaar zijn. Je bent van harte welkom op donderdag in de oneven weken van 14.00 - 16.00 uur.


SCHUUF ES AAN

Gezelligheid, een onderbreking van de dag, kletsen, anderen mensen ontmoeten en natuurlijk koffie, thee of een sapje. Elke zaterdag van 13.30 - 15.30 uur. Bijdrage €2,50